Schroeven voor dakplaten

 • Garantie Alles op maat
 • Garantie Geproduceerd binnen 48 uur
 • Garantie 50 jaar ervaring
 • Garantie Particulier & Zakelijk
  bestellen
 • Garantie Eigen productie
 • Garantie Snel geleverd
  met garantie
Terug naar overzicht
schroeven-voor-dakplaten-montage-finish-profiles

Welke schroeven voor dakplaten zijn er?

Heeft u schroeven nodig? Wij hebben meerdere soorten schroeven voor dakplaten in ons assortiment. Er bestaan heel veel types schroeven. Onze schroeven zijn geschikt voor diverse dak- en wandplaten en sandwichpanelen. Het monteren van stalen dak- en gevelbeplating vraag om de juiste bevestigingsmiddelen. Om u een idee te geven welke schroef u wanneer nodig heeft, stellen wij graag een overzicht voor u samen.

De juiste schroeven voor dakplaten

Het kiezen van de juiste plaatschroef voor uw project is afhankelijk van een aantal factoren: hoe hoog moet de schroefkwaliteit zijn, wat voor materiaal gaat u bewerken, moet het verzinkt zijn of niet? Verder kunt u nog kiezen tussen toepassingen in hout of staal, warm- of koudgewalst staal en het benodigd klembereik. Voor sandwichpanelen heeft u door de isolatielaag langere schroeven nodig met meer bereik dan voor in dunne platen.

Er bestaan veel soorten schroeven: vlonderschroeven, spaanplaatschroeven, metaalschroeven, houtschroeven, boorschroeven, tellerkopschroeven en plaatschroeven. Deze laatste heeft u nodig voor het bevestigen van onze stalen beplating.

Het juiste materiaal

Voor de juiste schroeven voor dakplaten kunt u kiezen uit verschillende afwerkingen, namelijk rvs, verzinkt of bimetaal. Wat is het verschil? Verzinkte schroeven zijn sterker dan rvs. Echter is de rvs variant meer geschikt voor buiten omdat deze minder snel gaat roesten. Deze wordt namelijk minder snel aangetast door weersomstandigheden. Tenslotte is de bimetalen variant nog een optie. Zoals het woord al aangeeft, bestaat deze uit twee soorten metaal. De schroef zelf is van rvs, maar de boorpunt is van staal.

De verschillende soorten schroeven voor dakplaten

Schroeven-voor-dakplaten-Kingi-Dakpanplaat-schroef

Wij hebben bij Finish Profiles natuurlijk diverse soorten dakplaten en wandplaten in het assortiment. Deze producten zijn allemaal geproduceerd uit staal. Wij hebben dan ook meerdere schroeven voor dakplaten die geschikt zijn voor het boren in staal. Het kan natuurlijk ook zijn dat u gaat bouwen met hout of dat u de stalen platen in hout moet bevestigen. Hiervoor hebben we ook schroeven die geschikt zijn voor hout.

Verder is er natuurlijk verschil tussen geïsoleerde en niet geïsoleerde beplating: bij deze laatste moet de schroef door een dikke isolatielaag kunnen gaan. Ook hiervoor hebben wij speciale schroeven voor dakplaten met een isolatielaag. Deze zijn extra lang voor een stevige bevestiging.

Plaatschroeven voor stalen beplating

Natuurlijk bieden wij diverse schroeven voor dakplaten. We zetten de verschillende soorten op een rij:

KINGI dakpanplaatschroef

Dit zijn de beste schroeven voor dakplaten. en vooral voor de dakpanplaat. met een hoge corrosiebestendigheid. Deze plaatschroef is namelijk drielaags gecoat met corrosieklasse C4. Daardoor kunnen we er tot 30 jaar garantie op geven. De KINGI is voor een snelle en een eenvoudige montage van dakpanplaten op een houten onderconstructie. Omdat ook de kop wordt gecoat, kunnen we deze in diverse kleuren aanbieden waardoor deze past bij de beplating met dezelfde coating.

De schroef heeft drie unieke eigenschappen die een normale schroef niet kent:

 1. De punt van de plaatschroef in de gewenste plek tijdens het boren in het staal.
 2. Het schroeven gaat vijf keer sneller dan een normale schroef.
 3. Tijdens montage geen metalen chip resten.

Kortom: De ideale schroef dus voor uw dakpanplaten!

Finish dakpanplaatschroef

De Finish Dakpanplaat schroef is een voordeliger alternatief bij het monteren van dakpanplaten. Deze wordt toegepast bij de montage van dakprofielen, wandprofielen en zetwerk op een houten constructie. Het geeft uw dak en wand een mooi uiterlijk. De oppervlakte is staal verzinkt, met een boorpunt van 1. Het is een stevige schroef, verkrijgbaar in meerdere kleuren, die geschikt is voor de montage van al uw dakpanplaten.

schroeven voor dakplaten zelfborende schroefpaneel finish profiles

Zelfborende paneelschroef

De paneelschroef wordt voornamelijk gebruikt bij het monteren van sandwichpanelen. Deze is staal verzinkt en kan in kleur gepoedercoat worden. Tevens is het bijzondere aan deze schroef dat er diverse boorpunten mogelijk zijn. Zo is deze verkrijgbaar met boorpunt 1 en 2 voor een houten constructie en boorpunten 3 t/m 5 voor een stalen constructie. De boorpunt is afhankelijk van de dikte van het staal waarin u wilt boren. Hoe dikker het materiaal, hoe fijner en langer de boorpunt.

Verder is de schroef verkrijgbaar in meerdere lengtes: het klembereik is afhankelijk van de dikte van het paneel. Ook kunt u nog opteren voor het materiaal: verzinkt, rvs of bimetaal.

schroeven voor dakplaten zelfborende schroefpaneel voor staal finish profiles

Zelfborende schroef voor stalen constructies

Deze zelfborende schroef is hoogwaardig gegalvaniseerd en heeft het kopteken VZ. Deze uitvoering is met name geschikt voor de montage van dak- en gevelbekleding op de onderconstructie van staal, in de dikte variërend van 4 tot en met 11 mm. De schroef is beschikbaar in de materialen rvs met koolstofstalen boorpunt of staal verzinkt. Verder is deze leverbaar met een zeskantkop die tevens in kleur gepoedercoat kan worden.

Dankzij het ontwerp kan de schroef door de draaibeweging zelf een schroefgat maken in het staal. Vraag naar deze schroef bij onze verkoopafdeling, zij kunnen u helpen bij het bestellen.

Color Fast

Dit is de zelfborende schroef met vaste kleurkop. Deze is zeskantig en heeft een kopdiameter van 3/8. De Color Fast schroef is geschikt voor onder andere montage op hout, binnendoos en gordingen tot 1,5 mm dikte. Ook wordt deze gekenmerkt door het kopteken R. De Color Fast is staal verzinkt met een boorpunt van 2 en 3, of rvs met koolstofstalen boorpunt met boorpunt 1.

De Color Fast kleurkopschroef is onder andere te gebruiken om damwandprofielen te bevestigen op hout. Er zijn hierbij twee lengtes beschikbaar, namelijk 25 in staal of 35 mm in hout.

Overlap teks

De overlap teksschroef is tevens zelfborend. Een teksschroef wordt ook wel overlapschroef genoemd. Deze is gegalvaniseerd met het kenmerk VZ. De schroef wordt met name toegepast bij montage van dak- en gevelbeplating op een stalen onderconstructie. De teksschroef is verkrijgbaar in in RVS SUS 410 of staal verzinkt. Verder komt deze met een zeskantkop 1/4 en kan het in kleur gepoedercoat worden. Hierbij bieden we meerdere kleuropties aan. De overlap teks komt met een boorpunt van 2, voor maximaal 3,5 mm.

Neem voor meer informatie over schroeven voor dakplaten contact op met onze klantenservice. Onze ervaren verkopers helpen u graag bij uw bestelling.

schroeven voor platen felsdak Finish_Profiles

Finish Felsdak schroef

Deze schroef is niet geschikt voor onze reguliere dak- en wandplaten. Zoals de naam al aangeeft, is deze speciaal voor het Finish Klik felsdak. Met deze rvs schroef kunt u de platen gemakkelijk en stevig op uw houten constructie monteren, waarna u de platen over elkaar klikt voor een correcte bevestiging. Ze kunnen zowel voor het Fels dak als de wand gebruikt worden. De felsdak schroeven zijn van roestvast staal en blijven dus lang mooi. Bestel in onze webshop direct de juiste schroeven voor dakplaten van uw keuze.

Andere schroeven voor dakplaten nodig?

Heeft u alles doorgenomen en bent u niet de juiste schroeven voor dakplaten tegengekomen? Geen zorgen, wij hebben nog meer soorten op voorraad liggen. Als u contact met ons opneemt, kunnen wij aan de hand van uw project details bepalen wat voor soort schroef u nodig heeft. Deze kunnen wij dan gelijk voor u bestellen of direct uit voorraad leveren.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.