De voordelen van geisoleerde dakplaten

 • Garantie Alles op maat
 • Garantie Geproduceerd binnen 48 uur
 • Garantie 50 jaar ervaring
 • Garantie Particulier & Zakelijk
  bestellen
 • Garantie Eigen productie
 • Garantie Snel geleverd
  met garantie
Terug naar overzicht
geisoleerde dakplaten Finish Profiles

Waarom zijn geisoleerde dakplaten een slimme investering?

Bij het plannen van een nieuwbouwproject of het renoveren van bijvoorbeeld een huis, loods, schuur garage of overkapping is de keuze van de juiste dakbedekking belangrijk.

Geisoleerde dakplaten zijn een populaire optie voor particulieren en bedrijven, en met een goede reden. We zetten de voordelen van geisoleerde dakplaten hieronder voor u op een rij, zodat u inzicht heeft in waarom dit een slimme investering voor u is.

De voordelen van geisoleerde dakplaten

1. Uitstekende thermische isolatie

Een van de belangrijkste voordelen van geisoleerde dakplaten is hun uitstekende thermische isolatie. Door de combinatie van isolatiemateriaal, ook wel PIR genoemd, en de twee stevige stalen buitenlagen, minimaliseert dakplaten met isolatie warmteverlies, zodat dit de energie-efficiëntie van uw gebouw verbetert. Bovendien profiteert u van een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door, omdat deze beplating ook de warmte in de zomer buiten houdt.

2. Verbeterde geluidsisolatie

Naast thermische isolatie bieden geisoleerde dakplaten ook verbeterde geluidsisolatie. Geluiden vanaf buiten naar binnen, maar ook geluiden van binnen naar buiten zijn minder.

Geisoleerde Dakplaten antraciet Finish Profiles

3. Snelle installatie

De installatie van geisoleerde dakplaten is snel en gemakkelijk. Dit bespaart tijd en hierdoor arbeidskosten als u uw dak laat monteren. Plaatst u zelf deze sandwichpanelen, dan bouwt u door het lichte gewicht en eenvoudige montagesysteem snel zelf.

4. Langdurige prestaties

Een ander voordeel van deze sandwich dakpanelen zijn bestand tegen vocht, schimmel, rot en insecten. Dit betekent dat dakplaten met isolatie hun isolerende eigenschappen behouden en jarenlang bescherming bieden aan uw dak.

Geisoleerde dakplaten Finish 1000 GL dak Antraciet Finish Profiles

5. Duurzaam

Geisoleerde dakplaten zijn duurzaam, doordat deze lang meegaan. Bovendien kunt u kiezen voor cradlecore sandwich panelen. Dezelfde panelen met dezelfde hoogwaardige kwaliteit, maar waarbij na einde levensduur de panelen gerecycled worden. De PIR en de stalen platen worden weer hergebruikt.

6. Veelzijdigheid in ontwerp en toepassing 

Kiest u voor geisoleerde dakplaten dan heeft u keuze uit:

 • verschillende profileringen
 • verschillende kleuren
 • verschillende isolatiediktes

Zo zijn er voor elk project dakplaten met isolatie die perfect passen bij de functie van het gebouw.

Geisoleerde dakplaten (40mm) finish profiles

Tot slot

Geisoleerde dakplaten bieden een scala aan voordelen, zodat het een uitstekende keuze is voor welk bouwproject u ook heeft. De thermische voordelen, de geluidsisolerende werking, de keuze in verschillende profileren, kleuren en het duurzame karakter van deze panelen zorgen ervoor dat dit een slimme investering is.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over deze producten? Bezoek onze showroom of bel naar het Finish Profiles verkoop team.

Op de hoogte blijven van de projecten die wij opleveren? Volg ons op facebook.